maandag 19 september 2011

Backbone farm

De Backbone farm ligt in een prachtige vallei, omgeven door bos en Appalachian Mountains. Max en Katharine houden koeien, paarden, varkens, kippen, konijnen en 4 gekke kinderen. Een week lang helpen we met oogsten, wieden, paddenstoelen zoeken, groenten wassen en conserveren, hout hakken, een auto uit het bos bevrijden met onze 4x4… Alles is biologisch en Max bewerkt het land zelfs met de paarden. Ook al moeten we ’s morgens voor 7u met een dikke trui uit bed, we genieten van het ritme, de eenvoud en de warmte van de familie.

Intussen bezochten we ook de Walmart, een giga-supermarkt waar we nagenoeg álles vonden om onze auto in te richten en te bevoorraden. Als je wilt koop je er zelfs -only in America - een paar geweren. We maakten een uitstapje naar Blackwater Falls, een state park waar we (luid babbelend om de beren te verwittigen, serieus) een mooie wandeling maakten, op een balancing rock klommen en een beetje naar watervallen keken. Beren vonden we niet, maar de herten des te meer, gevaarlijk dicht bij de auto. In de West Virginia Blue Ridge Mountains vonden we ook het minidorpje Thomas, het leek voor ons een onuitgesproken mekka voor kunst en muziek. Ook al was er slechts 1 galerij en muziekcafé, we deden er evenveel inspiratie op als een week New York.

Morgen vertrekken we richting Great Smokey Mountains national park, daarna Nashville en Memphis, kilometertjes vreten maar gelukkig hebben we een nieuwe radio die ons al een beetje Johnny Cash en Elvis Presley nummertjes kan spelen.




Ons monster

Max op weg om het land te bewerken

Robin pelt look voor de farmersmarket

Een grote champion die we vonden in het bos,
en die we diezelfde avond opaten. Mjum

Optreden in The Purple Fiddle

Blackwaterfalls

Een riviertje op onze wandeling

Miet

Een hert op 2meter van onze auto
(niet de eerste en zeker niet de laatste denk ik)

Iris, 1 van de dochters van de Backbone farm

4 opmerkingen:

  1. The van looks very nice. Just now I had a little thought that maybe we should buy it from you and you can fly to Mexico. I will talk to your uncle arthur and then we can talk more when you are here. Keep having fabulous experiences! love, tante fran

    BeantwoordenVerwijderen
  2. vake geert smetlee20 september 2011 om 13:15

    have fun in johnny cash city

    BeantwoordenVerwijderen
  3. idd, suuuuuperwonderland...
    xx

    BeantwoordenVerwijderen