woensdag 2 november 2011

Halloween en nog wat parken

We besloten Halloween-zaterdag in Albuquerque te vieren, we hadden de party microbe goed te pakken. Onderweg naar ginder kwamen we eerst nog langs Petrified Forest National Park, mooi meegenomen. Hier ligt een gans bos versteende boomstammen van 225 miljoen jaar oud, echt indrukwekkend. Nog indrukwekkender vonden we de rotstekeningen op 'Newspaper rock' van vroegere natives en de overblijfselen van een pueblo nederzetting.

Onze reis garderobe bleek het best geschikt te zijn om ons als piraten te verkleden. We kleefden onszelf vol met stoere fake-tattoos, Miet verstopte zich onder een dikke laag schmink en Robin vlechtte wat brol in zijn baard. We kregen die avond veel toffe complimentjes op onze Jack Sparrow outfits. We waren zelf echter nog meer verbaasd over de toffe carnaval outfits van de Amerikanen. We zagen veel sexy tijgerkes, politieagentes en lieveheersbeestjes (hoe herkenbaar) maar ook een Furby, veel Ninja turtles, een dikke Cleopatra en een blote aarbei.

Ons laatste National Park (we hebben goed gebruik gemaakt van onze annual pass!) werd Carlsbad Caverns. Een gigantische grot (grootste 'big room' op het Noordelijk halfrond) met alles wat een schone grot moet hebben, echt mooi. Voor een keer was het wel zonder helm en Petzl te doen maar de ondergrondse wandeling van een paar kilometer was supermooi. Blijkbaar slapen er ook een paar duizend vleermuizen in de grot die elke avond buiten voor een fantastisch luchtspektakel zorgen maar dat hadden we net gemist. In plaats daarvan kampeerden we bij Rattlesnake springs en werden we lastig gevallen door 4 opdringerige Racoons. Die wasbeertjes lijken schattig maar zijn 's nachts scary as hell!


Versteende boom

Newspaper rock

Pirates!

New tattoo 
 
Carlsbad caverns

Racoon eyes, en eentje succesvol weggejaagd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten