maandag 14 november 2011

Texas

In Texas wwooften op een llama farm! Een oud leuk hippie vrouwtje verwelkomde ons warm tussen haar geliefde lama's. Die beesten zijn te gek! Ze gaven zoenen (voor echt!), ze zien eruit als sukkeltjes met hun lange nek, en poepen op vaste plaatsjes! Wij schieten ons in het werk en maken brandhout, kuisen een hele dag llama poop (mét een soort gemotoriseerde Fisher-Price tractor - dat bezorgde ons hilarische momenten) en genieten van ons warm te werken in het inmiddels winter wordende Amerika. Daarnaast hadden de llama's ook wel eens zin in een wandeling, dus met halsband wandelden we hen een beetje rond! Alles in Texas staat enorm droog, en wij snakken naar groen.

We trokken naar Austin, grote Live music capital, waar we bij Barco (waar Robin werkt) een te gekke lichtshow te zien kregen, en later in het park chillden en zwommen. Gewoon genieten van een beetje rust. 's Avonds gingen we vleermuizen spotten, en 6th street bracht ons geweldige bars met live muziek! We hingen zo een beetje rond, zoals iedereen in 6th street dat blijkt te doen, en konden onszelf nog net bedwingen om geen dollars uit te geven aan een fake bullrodeo.

De wwoofplek oost van Austin bracht ons bij een lieve familie: Brittney, Cole en hun twee gekke kindjes Alchemy en Ancel. De jongste werd door ons als snel 'Mr No Pants' gedoopt daar die altijd in zijn bloot gat liep. Helaas was daar niet erg veel werk, de kruidentuin lag helemaal verwelkt door de aanhoudende droogte in Texas, dus we hielpen met de herinrichting van het huis waar ze volop mee bezig waren. We bleven maar even want we stonden al te popelen om eindelijk naar Mexico te vertrekken. Bij afscheid kregen we een protection oil met mirretranen.

We spendeerden nog een dagje in het romantische San Antonio om onze laatste voorbereidingen voor Mexico te maken, en op 11 November (nadat de goede Sint uiteraard onze schoenen vulde) staken we eindelijk de grens over...


Lama portraits

BFF

Lamazoen

Lamapoep scheppen

Tot de enkels in lamakeutels

Baxter

 Putting clothes on Mr No Pants

Alchemy

Ancel

1 opmerking:

  1. Mja Robin, ...al aan't oefenen zie ik met kousen aantrekken....

    BeantwoordenVerwijderen