vrijdag 25 november 2011

Zon Zee Ztrand

Al een goeie 10 dagen reizen we de Mexicaanse westkust 'naar beneden', en elke kilometer zuidelijker worden de baantjes ruwer en de nachten heter. Ons zee-avontuur begon in Mazatlan, we vonden een verlaten strand met perfecte surfbreak en amuseerden ons zalig met een gehuurd longboard. Al gauw werd unaniem beslist dat een surfboard kopen best een goede investering zou zijn, dus intussen is onze bus een beat-up plank op zijn dak rijker, whoot!

In San Blas ontmoetten we een Nederlands koppel én twee motards die ook richting Zuid-Amerika reizen, toffe uitwisseling van verhalen, info en motodromen, mensen die we vast onderweg nog eens tegenkomen. Ook fijn te weten dat we niet de enigen zijn die binnenkort op een of andere manier van Panama naar Colombia moeten varen. In Puerto Vallarta kwamen we op een VW-happening, we liepen even verloren tussen surf-kevertjes en hippiebusjes en pimpten onze bus met een 'Home is where I park my campervan'-sticker. Ons Monster reed ons al tot op mooie verlaten stranden, werkt goed in het zand en de bergen, maar ziet af op de 'topes', vervelende vluchtheuveltjes die ons elke dag ergens verrassen en het dashboard rommelvrij maken door de sprong, de schrik zit er in dat hij (of wij) binnenkort eens door de knieën gaat. We spreken al een beetje haar met Spaans op en begonnen een vitamine kuur door middel van Corona's met limoentjes. Miet is verslaafd aan nacho's met salsa of guacamole, yum!

Onze half-priced-books-Lonely-Planet loopt precies een paar jaar achter, onze reisgids leidde ons naar 2 stranden die inmiddels ingepalmd bleken door rijke (drugs?) baronnen. Een elektrisch hek en privé-militie met alweer grote geweren wezen ons toch vriendelijk de weg. We overreden er bijna een dikke, lange slang en harige zwart-oranje spin vooraleer we in Melaque tussen een kolonie Canadese gepensioneerden kampeerden die hun koude winter ontvluchtten. Op het afgelegen playa Maruata werden we rondgeleid door drie luie, Duitse broers en hun vriend die al een week op fruit, wiet, water en sport leefden. 's Avonds rond het kampvuur kroop er op een meter achter ons een reuze-zeeschildpad voorbij, op weg om haar nest te graven. Op onze nachtwandeling vonden we nog enkele lieve tortugas die om de drie passen eens puffen om op adem te komen en zich laten strelen op hun schelp, 's morgens zagen we nog tientallen sporen meer. In Barra de Nexpa surften we op heerlijk grote golven en ontmoetten we hippie-op-pensioen Alberto, die met zijn rammelkar op weg is naar het enige naakststrand van Mexico, If you're rich, I'm still single, zegt zijn bumpersticker. Gisteren vonden we alweer een uniek strandplekje, tussen de wilde rozemarijn en brekende golven. Deze namiddag varen we met enkele vissers mee in de hoop dolfijnen en walvissen te spotten.

Veel weer, mooi dorst, groetjes uit Mexico!


San Blas sunset

Hippievans

Playa Maruata

Playa Maruata

Lazy Germans

Verslaafde Miet

Mazatlan surf

Tortuga

6 opmerkingen:

  1. zo leeeuuukk!!!!!
    supermooi daar én schone foto's
    GENIET ERVAN!!veeeeeele kussen uit de winter!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een fantastisch, bijzonder zalig reisverslag, muchos kudos to you guys

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ..lekker smaken, zo een Coronake in de Mexic...GOE BEZIG !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Op de kaart zie ik dat jullie binnenkort 'Mundo Maya' binnenrijden......heb je't CT roadbook ..??

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Binnenkort bezoeken we de Palenque ruines in Mexico. We twijfelen of we een 1500km omweg maken langs Yucatan om de Tulum ruines ook te zien.

    Mail de Camel roadbooks maar door, we hebben hier al een pak motards ontmoet die ze zeker zullen smaken :) Eergisteren waren we bij de strandfinish van een 2daagse Rally. En 's avonds zijn we gaan eten met zo'n 7 avonturiers die onze reis op twee wielen doen. Waar blijft ge pa?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Janne, de zuuuuuus3 december 2011 om 12:16

    Ik mis jullie :(

    BeantwoordenVerwijderen