maandag 3 oktober 2011

Arches National Park

Niet tegen topsnelheid maar met een fijn reggaemuziekje reden we door de hitte richting Arches National park. Daar werden we verwelkomd door een mevrouwtje met een hoed die ons een pas liet kopen waarmee we toegang krijgen tot alle National Parks! Die willen we ten volle uitbuiten natuurlijk. We reden binnen in Arches, kregen de raad om al onze flessen met water te vullen, lazen wat weetjes over de plaatselijke bevolking (ratelslangen, herten, bokken, blauwe vogeltjes, …) en begaven ons richting de eerste Arch, ‘The two Windows’. In de overweldigende warmte volgden we de rotsmannetjes en wandelden een halfuur. We waren zo enthousiast over de schoonheid en de grootsheid van het park! Alles zag aarderood, de lucht was helblauw, geen wolkje te bespeuren. We bleven maar tegen elkaar opbotsen met onze hoofden in de lucht. We wandelden nog een paar wandelingen (wat een uitdaging was in de zon), gingen richting Landscape Arch, waarvan ik denk dat we die allebei uiterst indrukwekkend vonden.

Natuurlijk wou Robin ook het zandbaantje proberen, dat bracht ons een dikke 11km verder, weg van de massa, in een prachtig landschap. De 4x4 route was net iets te hoog gegrepen, dus besliste Robin om een 10km wandeling te maken door het rode zand, op zoek naar nog 2 andere Arches. Miet bleef bij de auto, en zag 2u later een uitgeputte maar super enthousiaste Robin terug. Hij was slechts 1 groepje mensen tegengekomen, had genoten van prachtige uitzichten, mooie rotsen, … Omdat Miet een tijdslimiet had gezet op zijn terugkomst (iedereen begrijpt dit na 127 Hours gezien te hebben), heeft hij zelfs sommige stukken gelopen.

Robin zocht dan moe maar voldaan naar een plekje om te slapen, en dat vonden we nét naast Arches National Park, een afgelegen plaats, met uitzicht op rotsen en een prachtige zonsondergang.

De zon geeft ons het beste dat ze heeft, wij betreuren het geen moment dat we de zon volgen hier in Amerika. Toen we de volgende morgen om 6u30 opstonden konden we in ons blootje een overweldigende zonsopgang aanschouwen. We 4x4den verder tot de highway richting Salt Lake City die we nog zo een 4u volgden tot in Logan, waar we tante Fran verrasten met een bezoek! Eindelijk kreeg Miet, na verhalen van zowel zus Janne als moeke en vake, ook het huis te zien. ’s Avonds gingen kijken naar ‘Proof’, een Black Box theaterstuk, prachtig gebracht door de studenten van de art-faculteit in Logan. Hier kunnen we een paar dagen genieten van een écht bed, een keuken om eten te maken, en de aanwezigheid van het gezin Caplan.

Wie interesse heeft, er staat een link naar ‘Picasa Miet’ waar er veel meer foto’s van onze reis te vinden zijn!



De gouden bergen

Three sisters

Balanced Rock

Arches National Park



Liefde

Liefde voor de auto

Slaapplaats naast het park


Sunrise

Op weg naar Logan!



5 opmerkingen:

  1. die "three sisters" noemen niet echt zo hoor Miet :-) wij noemden die zo omdat T&T die meebrachten uit Australië :-) heb je al es geken op je toegangskaartje hoe ze echt noemen? ik vind het wel lief en een beetje grappig ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nog e keer marjan de moeder :-)4 oktober 2011 om 11:05

    tss () ook, PRACHTIGE foto's en die natuur ziet er zo overweldigend uit .... mooie beelden van jullie auto ook, de max!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. jullie zijn al es door (een) Las Vegas gereden ook zie ik op de kaart!
    mooie route hé, die 5000km, nie mis!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja moeke, ik weet wel dat die niet de three sisters noemen, maar het ziet er wel uit als drie madammen, daarom dat ik ze three sisters noem.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel mooie foto's op Picasa ook!
    Jullie zien er heel gelukkig uit, geniet er nog van ! Groeten uit het voor de moment regenachtige België (hoe kan het ook anders ;-) )

    Dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen