maandag 10 oktober 2011

Yosemite National Park

Na Arches dachten we dat het lang zou duren voor we iets indrukwekkender gingen zien. En toen kwamen we aan in Yosemite! Het vroeg wat tijd om daar te geraken... De enige weg om vanuit het Oosten naar Yosemite te gaan is over de Tioga Pass. Een weg die in de winter gesloten is, dus wij rekenden erop (het is begin oktober) dat dit geen probleem zou zijn. Bleek dat deze toch dichtgesneeuwd was, en dat de omweg 7u is. Dat klinkt als een bummer! We drinken een biertje in de enige bar in het dorp, en beslissen om te blijven staan en hopen dat de Tioga Pass de volgende dag toch opent.

De volgende ochtend wil ons monster helaas alweer blijven slapen, dus wij duwen hem de heuvel af met een man of 10 die Robin vond! 'Popped the clutch' en we krijgen hem in gang, maar het is duidelijk dat onze batterij de geest gegeven heeft en we beslissen om een bergdorp verder een nieuwe te kopen. Een paar zure dollars minder maar onze auto zoemt weer als een gelukkig monstertje en met goede moed rijden terug richting Tioga Pass, and guess what, luck is on our side, the road is open!

We zien prachtige bergen, heel veel sneeuw, ongelooflijk veel vriendelijke mensen, en we trekken onze ogen open! Na drie uur rijden komen we aan in Yosemite Valley, waar de watervallen naar ons lachen, en de gekke klimmers op El Capitan blinken in de zon! Overal waarschuwen ze voor beren, dus als wij na een paar uur een parking zoeken (voor een kampeerplaats in Yosemite moet je 's ochtendsvroeg aanschuiven in de rij) zorgen we voor geen sporen die beren kunnen vinden! De parking geraakt vol, en we delen onze rum en onze avond met een koppeltje franse klimmers en twee mannen van Utah.

De volgende ochtend maken we een mooie 3uur wandeling, recht naar de top van een waterval. De wandeling was hard, stijl en warm, maar het was wel de moeite waard, om zo op de top van de wereld te staan, bulderend water, liefde, ... Daarna gingen we enklele kronkelende bergbaantjes verder de imposante sequoia's bekijken, we voelen ons zo klein.

s' Avonds begeven we ons richting San Francisco, via een 'scenic route' die het donker voor ons verborgen hield. We slapen onderweg (danku Walmart), en weten dat we de volgende ochtend bij Fernando en Katie (die Miet leerde kennen in Nicaragua) terecht kunnen in SF.


Help!

Gelukkig monster

Highway to heaven

Regenboog

Verfrissing

El capitan en half dome op de achtergrond


Sequoia's

Life of a sequoia











6 opmerkingen:

  1. helaa! hoe gek! wij waren drie weken geleden ook in Yosemite en werden verrast door een beetje sneeuw (en hagel) maar zeker niet zo veel zodat de Tioga Pass gesloten zou worden... geniet, geniet! (katleen - snowfly) x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappig, ik zei dit weekend nog tegen Miet, hey kijk Katleen was hier ook :)Genieten is hier zo gemakkelijk! En uiteindelijk was het in Yosemite valley toch nog lekker warm.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. zo mooi.... geniet erdaar enorm van hé!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Miet, hoe lang heb je Robin daar laten 'hangen' voor je de foto maakte?? ... :-) Very nice pictures !!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. WAW!!! wat een "incredible" foto's!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. goe bezig , schrijf de ervaringen op je eigen harde schijf , niet te deleten of te crashen ! vake geert briel

    BeantwoordenVerwijderen