woensdag 19 oktober 2011

Pacific highway

Na San Francisco brachten we een bezoekje aan Barco in Sacramento. Grappig, een Amerikaanse collega had Robin die ochtend net een mail gestuurd met een vraagske, en de reply gekregen 'I'll be out of the office the next 10 months...', we konden het dan meteen live regelen. We kregen een toffe rondleiding en eindigden met een lekkere lunch. Dezelfde namiddag werden we op een ranch in St Helena verwacht om te wooffen, tussen de wijngaarden van Californiƫ. De omschrijving was veelbelovend maar daar aangekomen bleek het een vorte boerderij te zijn met een gekke boerin. Eerlijk, het leek op 'The Local Shop' van de tv-serie Little Britain, en wij wilden die avond liever niet opgegeten worden. So we got the hell out of there, bad karma!

Dan maar terug naar zee, en wat een fantastische keuze was dat. We rijden langs the Pacific Highway richting LA, en sluiten elke dag af kamperend op een klif met een fles wijn en een adembenemende zonsondergang boven de oceaan. Het lijkt of iedereen een convertible Ford Mustang huurt om de kronkelige weg te beleven, maar met de Mitsoemoesjie is het dubbel plezierig. EĆ©n keer wilden we hem graag ruilen... toen we door een schone Norton Commando ingehaald werden, heimwee! Al lachend zei ik tegen Miet, hou jij de zee in't oog voor walvissen, en nog geen minuut later zagen we in de verte enkele grey whales naar adem happen. We kregen ze nog niet op foto maar kijken al geduldig uit naar goedkopere boottochtjes in Midden-Amerika. De surfers in Santa Cruz en de dikke zee-olifanten die liggen te luieren langs de kust laten zich gelukkig gemakkelijker fotograferen.

We kronkelden de kustweg verder langs Big Sur, prachtig blauwe zee, veel wildlife (migrerende Monarch butterflies), 's nachts enkel sterren en maanlicht. Gisteren werkten we een dagje op een hippieboerderij en konden in ruil daarvoor 's avonds met een mand vol groentjes en vers fruit vertrekken, onze auto ruikt lekker naar versgeplukte kruiden! Nu logeren we een dagje op een community farm, met een yurt, buitenkeuken, een eigen skate-ramp in de achtertuin (reeds de tweede skate-boer op ons avontuur?!) en uitzicht op the Pacific. We maken compost, kuisen tomaatjes en laten ons inspireren door the good life. Morgen Santa Barbara en daarna Hollywood, Beverly Hills en Baywatch!


A Barco-van

Kamperen op een Klif

Fris bier!

Geposeerd bij een unieke kust-waterval

Verliefde zee-olifantjes


3 opmerkingen:

  1. De foto's en verhalen zijn fantastisch! Ben zooo jaloers! :-)

    Geniet ervan!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ameeeeeezing , vake geert

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat laatste onderschrift staat duidelijk een foto te laag. Goe bezig matekes, het doet mijn buikske hier gralijk kriebelen! x

    BeantwoordenVerwijderen